Blog
2019.05.22 10:34

Hozzátáplálás, lépésről-lépésre 1. Pohár gondok...

 

 

 

Mint minden édesanya én is lépésről, lépésre jutottam el oda, hogy rutinom legyen a baba etetésében.

Kislányom életében is elérkezett a pillanat, amikor el kellett kezdeni a hozzátáplálást. Elméletben már mindent tudtam róla. Kaptam táblázatot a gyerekorvostól, védőnőtől, rengeteg információt olvastam a netek, így azt gondoltam nem lehet gond, mindent tudok.

 

 

Vettem egy szép itatópoharat, tányért, kanalat, ételtároló edényeket és nekiláttam…

Kislányom nemhogy az ételt nem fogadta el, a csőrőspoharat sem, amit vettem neki… Rohantam új szelepes poharat venni, de abból sem volt hajlandó inni… Próbáltam rendes pohárral, de amint megdöntöttem a pohárban volt a pici orra is, így lázasan kerestem a megoldást.

Próbáltam kisebb poharat, sok vízzel, kevés vízzel, de nem volt az igazi. Elhatároztam, hogy egy kicsit kutakodom a neten, így találtam rá egy pohárra, ami más volt. Nem tudtam, hogy jó-e vagy sem, de meg akartam próbálni, így rendeltem egyet. Megérkezett a pohár és az első ami meglepett az az volt, hogy nagyon igényesen egyesével csomagolja a gyártó. Jó érzés volt kivenni a gyári tasakból, jó érzés volt tudni, hogy nem tapogatta össze előttem senki.. Tudom, ez butaság, de nekem örömet okozott. Gyorsan elmosogattam és beletöltöttem egy kis vizet, hogy kipróbáljam.

Kislányomnak talán a színe tetszett meg vagy talán az, hogy nem kell hátra dönteni a fejét, ahhoz, hogy igyon vagy talán az, hogy nem ütötte meg semmi a kis orrát, fejét ivás közeben, nem tudom.. Nem is volt fontos, csak az, hogy rátaláltam a tökéletes pohárra. Olyan könnyedén tudtam itatni belőle, hogy néha én sem hittem el, hogy ez a kis ferde pohár milyen kincset rejt magában.

Mivel kislányom nem fogadott el más poharat, de őszinte leszek, nem is akartam már mást adni neki, mert ezzel a pohárral megtaláltam az igazit. Attól a naptól fogva, mindenhová vittem magammal. Bárhova is indultunk a pohár jött velünk. Először pelenkába csomagoltam, majd készítettem neki egy speciális pohártartót. Olyan büszkén vettem elő mindig, amikor szomjas volt a kislányom. Beletöltöttem egy kis vizet, megitattam, visszacsomagoltam és már mentünk is tovább. Imádtam…

Sokszor elnézem a gyerekes anyukákat, és azt látom, hogy legtöbb édesanya szelepes üvegből itatja gyermekét. Talán én vagyon túl „finnyás”, de én nem szívesen iszom meg azt a vizet, amiben étel, nyál darabok úszkálnak és kislányomnak sem adok olyan vizet. A gyermekek úgy isznak, hogy vissza-visszamegy egy kis nyál, étel az üvegbe, ezért az egészségügyi szakemberek a pohár használatát tanácsolják, mert így mindig tiszta innivalót kap a kicsi. Főleg nyáron lehet ez veszélyes, mert a meleg kedvez a baktériumok szaporodásának.

Nem szeretnék senkit bírálni, mert minden édesanya a legjobbat szeretné gyermekének és azt is adja. Én csak meg szeretném osztani a tapasztalataimat, mert hiszem, hogy sokszor ha ismernénk a tényeket talán máshogy cselekednénk, döntenénk.

Olvass bővebben a Doidy pohárról!

Klikkelj ide: http://www.doidycup.hu/spl/106095/Doidy-tanulopohar

 

Webáruház készítés