Blog
2019.06.06 22:11

Hozzátáplálás, lépésről-lépésre 2. Friss bébiételt a babának...

bébiétel

Egy régi indián közmondás szerint, ne ítélkezz addig, amíg legalább két hetet nem jártál a másik mokaszinében. Amig nem volt gyermekem, máshogy láttam az anyaságot, sokszor nem értettem az édesanyákat, más véleményen voltam. A hozzátáplálás is ilyen volt számomra. Amig saját bőrömön nem tapasztaltam, nem hittem, hogy nehéz lehet…

Az internet telis-tele van receptekkel, tanácsokkal, de nekem mégsem vált be semmi…

Elkészítettem a bébiételt, majd megkóstoltam és szörnyű volt. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy nagyobb adagokat készítsünk és fagyasszuk le, hogy könnyebb legyen a dolgunk.

Én megtettem, de felengedés után olyan volt az étel, hogy nem volt szívem a kicsinek adni… Mindennap egy kihívás volt számomra, de nem adtam fel.  A sok-sok kiöntött étel, a ráfordított idő végül meghozta az eredményét.

Kislányom minden nap friss ételt kapott, amit könnyedén, rövid idő alatt elkészítettem. Persze a legfontosabb az volt, hogy ízlett is neki…

Hogyan csináltam? 

 

Minden héten egyszer előkészítettem és lefagyasztottam a szükséges alapanyagokat.

Megpucoltam a zöldségeket, lekockáztam, leszeltem őket, majd beleraktam őket külön-külön egy kis nejlon tasakba.

Sárgarépát, fehérrépát szeleteltem, karalábét, zellert kockára vágtam. Petrezselymet megmostam és beleraktam egy kis tasakba, majd fagyott állapotban mindig törtem le belőle egy kicsit. Brokkolit, karfiolt rózsákra szedve fagyasztottam. Csirkemellet kicsi darabokra vágtam (kb. 8x 2 cm) és egyesével sütőpapírba csomagoltam. Minden alkalommal csak egy kicsi csomagolt darabot vettem ki, ami egy étkezéshez elég volt.

Vettem egy külön lábast, fakanalat, szűrőt, amit csak az ő ételeihez használtam.

Hogyan készítettem el?

Miután kitaláltam, hogy aznap mit kap ebédre Szofi kivettem a már előkészített alapanyagokból annyit, amennyi egy kis adagra elegendő volt számára. A hagymát, fokhagymát, krumplit frissen raktam bele, azokat nem fagyasztottam le!
Beleraktam a lábosba, öntöttem rá egy kis vizet, raktam rá egy nagyon kicsi sót, hogy legyen egy kis íze és megpároltam. Miután minden megpuhult, fogtam a szűrőt és lepaszíroztam rajta.

Miért nem turmixoltam?

Ennek több oka is volt. Az egyik az, hogy így az étel sokkal finomabb, nem annyira pépes, jobban lehet benne látni az alapanyagokat, így a kicsinek könnyebb lesz áttéri arra az ételre, amit mi is eszünk,  a mi ízvilágunkat sajátítja el. Megszokja a zöldségek ízét, színét, így vélhetően nem lesz válogatós ha nagyobb lesz…

A paszírozás másik előnye, hogy az étel nem lesz levegős, nyúlós, mint a turmixolásnál.

Anyukáknak még nagy előny, hogy könnyebb elmosogatni a szűrőt, mint minden alkalommal elővenni a turmixot és elmosogatni azt…

Ezzel a módszerrel minden nap friss ételt kerül a baba elé, amit imádni fog!

Ha elkészült az étel rakjuk üvegbe és mehet a hűtőbe, ha nem eszi meg azonnal a pici…

 Nézze meg üveg tárolónkat, klikkeljen ide: 

http://www.doidycup.hu/spl/769213/Szagmentes-elnyuhetetlen-eteltarolo-szett

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés