Blog
2017.04.18 22:30

Miért kell cumisüveg helyett pohárból itatni a babát?

 

 

A gyerekvállalás egy hosszú tanulási folyamat, a babának és nem kevésbé a szülőknek is. Vannak nyugodtabb szakaszok, mikor azt gondoljuk végre kialakult a napi rutin, megismertük babánkat és tudjuk mikor mennyi tejre vagy tápszerre van szüksége. A nyugalmi időszakot azonban mindig egy újabb fejlődési szakasz követi, ami kihívás a picinek és édesanyjának egyaránt. Ilyen fejlődési szakasz például a hozzátáplálás.

Ha a baba már nem csak tejet iszik, hanem szilárdabb ételt is fogyaszt, gondoskodni kell az itatásáról is.

Viszont nagyon nem mindegy miből fog inni gyermekünk, mert már csecsemőkorban meg kell tanulnia a helyes kortyolást.

 

A csőrös poharak/cumisüvegek használóinál megfigyelhető, hogy kétszer nagyobb eséllyel merülnek ki a születéskor rendelkezésre álló vastartalékok a helytelen evés – ivás miatt és mivel a kisbabákat szívómozdulatra késztetik, hogy hozzájussanak a folyadékhoz, nem tanulják meg a kortyolás folyamatát. Pedig a kortyolás során, azokat a mozdulatsorokat gyakorolja, melyek fontosak a gügyögéshez és a beszédhez szükséges izomzat kifejlődéséhez is elengedhetetlenek.

A DOIDY itatópohár éppen a fentebb említett problémákat küszöböli ki.

  • Nem található benne szelep, ami csak szívómozdulatok hatására engedi ki a folyadékot, megtanítva így kortyolni a babákat.

 

  • Kényelem és biztonság szempontjából is a legjobb választás. Újrahasznosítható és semmilyen egészséget károsító anyagot nem tartalmaz, ami az egyik, ha nem a legfontosabb szempont. Kialakításának köszönhetően a legideálisabb a picik számára.

 

  • Mosogatógépben mosható, mikrohullámú sütőben hidegen-melegen is  fertőtleníthető.

 

  • Segít gyermekünknek  a finom ajak- és nyelvmozgások elsajátításában.

 

  • A DOIDY egyedülálló módon ötvözi a kisbabák funkcionális igényeit és a tudományos kutatások eredményeit.

 

Egészségügyi szakértők is a DOIDY pohár használatát ajánlják, nem csak azért, hogy elkerülhetők legyenek a beszédfejlődési problémák, hanem azért is, hogy megelőzzék az idő előtti fogpusztulást és a rossz etetési technika kialakulását, mely vashiányhoz és alultápláltsághoz vezethet.

 

A legtöbb anyukában felmerülhet a gondolat, mennyivel körülményesebb az itatópoharat használni, ha nem otthon, hanem pl. boltban, autóban vagy éppen kirándulni mennek. Ettől azonban nem kell félni, hiszen az itatópohárba mindig csak annyi folyadékot kell tölteni, amennyit a kicsi megiszik. Így nem fog egy egész pohárnyi vizet a ruhájára önteni. Ezzel szemben cumisüveg esetén a gyerek sokszor úgy érzi, addig kell innia, ameddig van az üvegben és nem addig, hogy szükségleteit kielégítse. Ez gyakran oda vezet, hogy a pocakja megtelik innivalóval és az evéshez már nem lesz étvágya.

Szerencsére a pohárba nem tud ételmaradék jutni a baba szájából, a cumisüvegről ez viszont nem mondható el. A visszajutott maradék pedig bomlásnak indul és az ilyen ital már nem nevezhető tisztának, egészségesnek.

Kisbabánk egészsége és megfelelő fejlődése érdekében tehát célszerűbb választás a DOIDY itatópohár a hagyományos cumisüvegekkel szemben. Ezt mi sem támaszthatná jobban alá, hogy a DOIDY itatópohár az UNICEF ajánlását élvezi, és a TIPS 2013-as független pohártesztjén elnyerte a győztes fejlesztésnek járó “Legjobbak legjobbika” címet is.

Webáruház készítés