Blog
2017.04.24 21:21

Ujjra húzható fogkefe már az első tejfogak megjelenésétől

A fogmosást már az első fogak megjelenésekor el kell kezdeni, mert a tejfogak romlására akkor is van esély, ha a baba nem kap cukros ételeket, italokat. A szülők feladata a szájápolás megfelelő időben történő elkezdése. A tejfogak „vezetik be” a maradandó fogakat, biztosítják, azok jó elhelyezkedését. Ha a tejfogat ki kell húzni, mert lyukas, lehetséges, hogy a fog mögötti csontrész is károsodott és nem ad kellő tartást a maradandó fognak. A babák fogának tisztítására két módszer javasolt:

1.      csavarjunk egy gézlapot az ujjunkra és ezzel töröljük át a fogakat

2.      végezzük el a fogak megtisztítását ujjra húzható bébi fogkefével

A BICKIEPEGS ujjra húzható fogkeféje például kimondottan erre a célra lett kifejlesztve. Puha szilikonból készült, mely nem kezdi ki a gyermek ínyét. Nem csupán a fogápolásban van szerepe, hanem a fogzás miatt feszülő ínyt is lehet vele masszírozni, csökkentve ezzel a baba esetleges fájdalmát.

Fontos, hogy fogkrémet nem szabad kisgyermekek esetén használni! Azt majd csak később, 18 hónapos korban kell először kipróbálni és kizárólag gyermekek számára készült készítményt használjunk. A BICKIEPEGS használatához sincs szükség fogkrémre. De akkor hogyan képes megtisztítani a fogakat, szájüreget?

Külső felén apró szilikon tüskék vannak, melyek a dörzsölés hatására megnövekedett nyáltermelésnek köszönhetően képes eltűntetni a szennyeződéseket.

                                                                                                                   

Hogyan használjuk?

A gyermeket fektessük ölünkbe, vagy térdünkre, így könnyen hozzáférhetővé válik a szája. Húzzuk fel ujjunkra a BICKIEPEGS fogkefét és óvatos mozdulatokkal dörzsöljük át a pici szájüregét, fogait. Különös figyelmet kell fordítani az íny menti részekre! Onnan a legnehezebb a lepedéket eltávolítani és a íny dörzsölésével a fogzó babának is megkönnyebbülést hoz. Ezt a folyamatot a fogorvosok ajánlása alapján naponta kétszer érdemes elvégezni.  Annak ellenére, hogy egy kisbaba étrendje sokban eltér egy felnőtt ember étrendjétől és egyértelműen kevesebb lerakódás képződik a fogain, mégis a napi kétszeri fogmosás ajánlott. Lefekvés előtt a nap során keletkezett szennyeződéseket távolítjuk el, reggel pedig az éjszakai emésztés során a baba szájába kerülő lepedéktől kell a fogacskáit megszabadítani. Ez a napi kétszeri alkalom azért is hasznos, mert később a gyermekek könnyebben hozzászoknak, hogy maguknak is rendszeresen mossák majd a fogukat.

A BICKIEPEGS ujjra húzható fogkefe és ínymasszírozó  BPA, PVC és Ftalát-mentes. A termékek szigorúan ellenőrzött élelmiszer minőségű szilikonból készülnek, így biztonságosan használhatók újszülött szájápolására. A csomag 2 darabot tartalmaz. Más baba eszközökhöz hasonlóan egyszerűen sterilizálható.

Mi a különbség a gézlapos és a BICKIEPEGS fogtisztítás között?

-          Az ujjunkról vagy körmünk alól könnyedén a gézlapra kerülnek a baktériumok, onnan pedig a pici szájába.

-          A gézlap könnyen foszlik, ha egy-egy gézszál babánk szájában marad, az a torkát ingerelve akár hányáshoz is vezethet.

-          A BICKIEPEGS jobban masszírozza a sajgó, bizsergő ínyt.

-          Higiénikusabb, mint a gézzel történő tisztítás.

 

Webáruház készítés